Fokus er på efteruddannelse og opkvalificering af lærere, pædagoger i skolen og skoleledere i A.P Møller fondens anden ansøgningsrunde.

A.P Møller åbner for 2. ansøgningsrunde til folkeskoledonation

I dag begynder anden ansøgningsrunde til A.P. Møller Fondens folkeskoledonation. Denne gang er der fokus på opkvalificering og efteruddannelse af lærere, pædagoger og skoleledere i skolen.

Publiceret

Sådan gik det i første runde


I første ansøgningsrunde i foråret 2014 har Fonden indtilvidere bevilget 59,8 mio. kr. i støtte til 29 projekter.Derudover fører Fonden fortsat uddybende dialog med et antalansøgere med henblik på eventuel bevilling.  Det forventes, atdet samlede bevillingsbeløb vil overstige 100 mio. kr. Fondenmodtog i alt 181 ansøgninger i foråret.

Se listen over modtagerne via link til højre for denneartikel

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoler, kommuner og andre aktører inden for folkeskolen kan bl.a. søge om støtte til fagfaglig kompetenceudvikling, f.eks. opkvalificering til undervisningskompetence i alle folkeskolens fag. Det er også muligt at søge inden for de pædagogiske områder.

"Vi ser frem til at modtage velbegrundede ansøgninger, som kort og klart redegør for, hvilke behov de udspringer af, hvilke aktiviteter projektet konkret vil bestå af, og hvilke resultater projektet forventes at give. Vi ønsker projekter af høj kvalitet og ser gerne, at flere aktører går sammen om ansøgninger. Vi forventer, at de lærere, pædagoger og skoleledere, der deltager, inddrages i arbejdet med at forberede ansøgningerne", lyder det fra Vurderingsudvalgets formand, Fondens direktør Henrik Tvarnø i en pressemeddelelse.

A.P Møller fonden har modtaget 181 folkeskoleansøgninger

Fondens Vurderingsudvalg tager stilling til alle indkomne ansøgninger. Udvalget består af seks personer med relevante kompetencer i forhold til folkeskoleområdet. Medlemmerne er Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune, Asger Høeg, direktør for Experimentarium, Thomas Nordahl, professor v. Høgskolen i Hedmark, Jette Præstholm, skoleleder i Skive, Jens Rasmussen, professor v. Aarhus Universitet og Tine Marie Balck Sørensen, lærer på Frederiksberg.

Donationen er på i alt en mia. kr. og skal udmøntes over 4-6 år med to ansøgningsfrister om året.

Ansøgningsfristen til anden runde er den 26. november 2014.

Se mere om kravene til en ansøgning via link til højre for denne artikel. 

A.P. Mølller-milliarden: Fonden vil have hjerteblod og lærerinddragegelse

 

Læs mere

Listeover bevillingsmodtagere 2014 

Læs mereom donationen fra A.P Møller Fonden

Powered by Labrador CMS