Det er også helt rigtig at gøre sociale medier til en stor del af forløbet op til Skolevalget, mener lærer Camilla Muusmann.

Husk skolevalget

Mere end 400 af landets grundskoler har allerede tilmeldt sig Skolevalg 2015, som afholdes i januar. Hvis din skole ikke er en af dem, så vær opmærksom på, at tilmeldingsfristen nærmer sig. Det er den 10. oktober.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Camilla Muusmann glæder sig til skolevalget. Hun er lærer i samfundsfag i 8. klasse på Amager Fælled Skole og hendes elever skal deltage i skolevalget til januar. Forinden skal de have et forløb om politik, hvor de i høj grad skal bruge de sociale medier. Både til at lære politikkerne at kende og til selv at lave kampagne. Sådan er konceptet for skolevalg 2015, og det er helt rigtig, mener hun.

"Det er godt, at man skal bruge det, man tilegner sig, til noget så konkret som at deltage i et valg. Jeg kan bedre motivere eleverne på den måde. Politik er ikke altid så nærværende i 8. klasse" siger hun og fortsætter:

"Det er også helt rigtig at gøre sociale medier til en stor del af forløbet. Det er jo der, det sker".

Det er Folketinget og Undervisningsministeriet, der står bag Skolevalg 2015, og et af målene er at motivere de unge til at stemme ved de rigtige valg, når de når den alder. Det er god ide, synes Camilla Musmann. Ikke mindst for den elevgruppe, hun underviser.

"Vi har mange elever på vores skole, hvor der ikke bliver talt politik i hjemmet. Mange har forældre der ikke er danske statsborgere. Så de har ikke stemmeret til andet end kommunalvalgene, og den bruger de ofte ikke", fortæller hun og tilføjer, at hun gerne vil gøre det klart for eleverne, at det altså har nogle konsekvenser ikke at være statsborger. Også ud over, at man kan risikere udvisning for kriminalitet. Man mister indflydelse på det samfund, man lever i. Og det kan hun som lærer være med til ændre ved at lade sine elever deltage i skolevalget.

"Det her projekt er meget langsigtet. Jeg ser det som, at jeg sår nogle frø, der først spirer om måske 10 eller 20 år."

 

Læs mere

Læs mere om skolevalget her