KLF-pris til naturklasse

Eleverne i 3.-5. klasse på Rødkilde Skole i Vanløse var mellem to og tre gange så aktive den skoledag om ugen, de tilbragte i skoven i forhold til de andre dage hjemme i klasseværelset. I går modtog naturklassens lærere prisen Den Gyldne Pegepind.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Københavns Lærerforenings generalforsamling i aftes modtog lærerne Anne Mette Petersen og Lasse Bak Sørensen prisen på 10.000 skattefri kroner for projekt Naturklassen.

"Hovedtesen har været, at læring og dannelse forudsætter oplevelse, erfaring og erkendelse - 'Det jeg hører glemmer jeg, det jeg ser husker jeg, og det jeg gør forstår jeg'", hedder det i KLF-formand Jan Trojaborg begrundelse for prisen.

"Der har været tale om reel undervisning i andre givende og inspirerende rammer en inden for skolens normale begrænsede udfoldelsesmuligheder... Der er arbejdet med alle fag, ikke kun de specielt grønne. Der har været tale om at forske i kommunikation, udveksling af sociale kompertencer, opmærksomhed, naturbevidsthed og aktivitet i et højloftet læringsmiljø".

"Fogh taler usandt - folkeskolen er i rivende udvikling", siger Jan Trojaborg. "Lærerne sidder ikke i rundkreds uden at undervise for blot at spørge eleverne, hvad de synes. Der gøres en ansvarligt og ihærdig indsats for at forbedre undervisningens kvalitet på mange forskellige måder. Dette projekt er noget helt særligt og har evnet at arbejde med rummet, omgivelsernes særlige betydning for indlæringen. Det er ingen tvivl om, at netop dette projekt vil blive banebrydende for fremtiden".

Folkeskolen har bragt en række artikler om projektet og den tilknyttede forskning - se nedenfor.