Det nye komma er ude

Fremover kan forvirringen om to forskellige komma-regler ikke længere bruges som undskyldning for kommafejl i de danske stile. Dansk Sprognævn har endeligt opgivet det nye komma.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det nye komma slog aldrig rigtig igennem i skriftlige medier eller officielle skrivelser. De otte år, det nye komma nåede at eksistere, har dog ikke været spildt. Dansk Sprognævns flertal har nu endeligt opgivet planen om enhedskommaet og anbefaler grammatisk komma. Men tiden med det nye komma har betydet, at det fremover er valgfrit, om man vil sætte komma foran ledsætninger. Man behøver altså ikke længere sætte komma foran sætninger med at, som, der og hv-ord.

"Det er med stor glæde, at jeg har modtaget indstillingen fra Dansk Sprognævn. Vi kan nu få løst en uholdbar situation, hvor der blandt andet i folkeskolen har været uklarhed om, hvilket kommasystem man skulle undervise i", sagde kulturminister Brian Mikkelsen i weekenden til Politiken.

Læs mere

Powered by Labrador CMS