Efter 14 år som formand har Stig Langvad forladt Danske Handicaporganisationer.

Stig Langvad forlader Danske Handicaporganisationer

Efter 14 år som formand for Danske Handicaporganisationer, DH, siger Stig Langvad stop. Han har valgt at takke ja til en ny udfordring hos Fonden Realdania. Ny formand for DH bliver den hidtidige næstformand, Thorkild Olesen fra Dansk Blindesamfund.

Publiceret
Thorkild Olesen er trådt et skridt op og er ny formand for Danske Handicaporganisationer.

fakta om stig langvad

Stig Langvad blev født i Aarhus i 1956. Han kørte i 1973 galt påsin knallert og fik et lammende brud på en nakkehvirvel irygsøjlen. Det resulterede i et års genoptræning og et permanentliv som kørestolsbruger med hjælpeordning.

Stig Langvad blev i 1984 cand.scient.pol. fra AarhusUniversitet. Fra 1985 var han fuldmægtig i Aarhus Kommunes, menstoppede på grund af fysiske komplikationer i 1997. Herefterbegyndte han som frivillig i Dansk Handicap Forbund og RYK(Rygmarvsskadede i Danmark), og i 2000 blev han valgt som densyvende formand for De Samvirkende Invalideorganisationer, der i2008 skiftede navn til Danske Handicaporganisationer. Stig Langvadsidder desuden i FN's handicapkomité.

I 2012 blev han optaget i Kraks Blå Bog, som indeholderbiografier af de mest betydningsfulde nulevende danskere,grønlændere og færinger.

Stig Langvad flyttede fra Aarhus i 2009 og bor i dag i Kokkedal.Han følger dog stadig AGF og er i det hele taget stolt af sinfødeby og sin århusianske accent. Også selv om han mener, at AarhusKommune en gang imellem svigter sine borgere.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er selvfølgelig med vemod, at jeg siger farvel til Danske Handicaporganisationer, som på mange måder har været min livsmission. Men hver ting til sin tid. Jeg trives med at gøre en forskel, og i den forbindelse har jeg fået en mulighed, jeg ikke kan sige nej til", siger Stig Langvad.

Stig Langvad er med i den nye udgave af Kraks Blå Bog

Stig Langvad skal arbejde med det, han brænder mest for, nemlig at påvirke samfundsudviklingen i en retning, hvor der er plads til og accept af alle mennesker uanset alder, køn, handicap, sygdom, religion, etnisk oprindelse med videre.

At Stig Langvads engagement er stort kommer blandt andet til udtryk i hans retorik, hvor han aldrig er bleg for at sætte tingene på spidsen, for eksempel da han i forbindelse med en undersøgelse af retssikkerheden i kommunerne i foråret udtalte, at handicappedes liv afhænger af et lotteri.

Stig Langvad: Handicappedes liv afhænger af et lotteri

Glæder sig til den nye opgave

Hos Fonden Realdania skal Stig Langvad være med til at sætte fokus på, hvordan samfundet, i et bredt fællesskab, kan indrettes, så det i højere grad fremmer forståelse for og respekt af befolkningens mangfoldighed.

 "Selvom målgruppen bliver bredere og samarbejdet sker på et fælles værdigrundlag, er det essensen af det, som jeg har arbejdet for hver dag, og jeg glæder mig til at kaste mig over opgaven. Det er det samme perspektiv, der ligger til grund for arbejdet i FN, og derfor kommer jeg også til at fortsætte med dette på internationalt plan i FN regi med særlig fokus på handicapkonventionen".

Stig Langvad blev i juni i år personligt genvalgt af cirka 150 lande til FN's Handicapkomite, og den post beholder han altså.

Thorkild Olesen fra Dansk Blindesamfund ny formand

Stig Langvad fratræder med omgående virkning, og ny formand bliver i henhold til vedtægterne DH's næstformand Thorkild Olesen, som også er formand for Dansk Blindesamfund. En post han blev valgt til i 2009.

Udendørs træningsbane skal ruste blinde til at færdes udenfor hjemmet

Thorkild Olesen er født i 1970 i Ringkøbing og er cand.mag. i historie og religionsvidenskab fra Aarhus Universitet. Han har været synshandicappet hele livet som følge af medfødt grøn stær og har været helt blind siden 1992. Han har været en del af den danske handicapbevægelse de seneste 20 år, blandt andet som formand for Dansk Blindesamfunds Ungdom. I dag sidder han desuden i Det Centrale Handicapråd.