Temadag om skolereform, åben skole og fælles mål

Skolereformen er trådt i kraft, og der er mange spørgsmål til den nye dagligdag. Det er baggrunden for en temadag med fokus på historiefaget i den nye skolevirkelighed.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 Reformen kommer med nye krav om at flytte undervisningen ud af klasselokalerne. Det kan være en udfordring, både for lærerne og for de kulturinstitutioner, der skal samarbejde med skolerne.

"Museer er forpligtet til skole-samarbejde" fortæller Rasmus Welling fra skoletjenesten på Museerne i Fredericia. "Og nogen steder er det samarbejde nærmest ikke-eksisterende. Derfor vil vi gerne dele ud af vores erfaringer og fortælle om, hvordan man kan gøre det."

Rasmus Welling skal selv fortælle om rollespil i undervisningen og om, hvordan it-værktøjer kan bruges i forbindelse med museumsbesøg.

Temadagen henvender sig både til lærere og ansatte på museer og lignende.

"Vi har tilrettelagt programmet så man kan springe første punkt over, hvis man føler, at man er godt informeret om indholdet af skolereformen. Det regner vi med, at mange lærere er. Så kan man komme klokken 13 i stedet for klokken 12" siger Rasmus Welling.

Temadagen afholdes af Museerne i Fredericia i samarbejde med Falihos. Medlemmer af Falihos kan deltage gratis, ellers er prisen 50 kroner, som betales på dagen.

http://www.fredericiahistorie.dk/begivenhed/temadag-om-folkeskolereformen-aaben-skole-og-nye-faelles-maal

http://www.fredericiahistorie.dk/side/tilmelding