Anmeldelse

Subjektivitet og flersprogethed

Inspiration til elevens egen sprogselvbiografi

Det sidste nummer af "Sprogforum" sætter fokus på sprog og følelser og giver inspiration til, hvordan fremmedsprogslæreren kan sætte eleverne i gang med deres egen sprogselvbiografi.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De fleste sproglærere kender sprogportfolien, men i dette nummer af "Sprogforum" fra oktober 2013 med titlen "Subjektivitet og flersprogethed" præsenteres læseren for sprogselvbiografien i en artikel af Véronique Simon. Dette nummer indeholder flere andre interessante artikler, blandt andet om hvordan sprogindlæring og følelser er forbundne, og om hvordan et museum kan danne ramme for sprogindlæring.

Fakta:

Titel: Subjektivitet og flersprogethed

Pris: 140

Sider: 94

Serie: Sprogforum

Forlag: Aarhus Universitetsforlag

I denne anmeldelse vil jeg fremhæve Simons artikel, fordi det vil være oplagt for fremmedsprogslæreren at omsætte denne artikels idé til elever i grundskolen med den fremrykkede fremmedsprogsundervisning fra næste skoleår. Tænk et spændende materiale, den enkelte elev igennem hele folkeskolen fortløbende kan skrive på/fortælle til om sin tilegnelse og oplevelse af mødet med de forskellige sprog, herunder udvikling af eget modersmål.

Med fokus på sproglig udvikling i samtlige forenklede Fælles Mål lægges der op til en øget sproglig bevidsthed i alle fag. Hvorfor ikke koble denne til elevens egen sproghistorik? Værktøjet ligger også ligefor for tosprogede elever i et resursesynsperspektiv. Artiklen i dette nummer lægger fint op til det næste nummer af "Sprogforum" om begynderundervisning og tidlig sprogundervisning. Livslang læring betyder også livslang sproglæring, for eksempel sker det første møde med engelsk i dagtilbud i Gentofte, når børnene er tre år. Sprogselvbiografiens første kapitel kan allerede skrives.

Powered by Labrador CMS