England slår om: Slut med karakterpenge til lærerne

Den britiske regering har vendt på en tallerken og stopper efter tre år et program, der gav skolernes ansatte en løn-bonus, hvis skolen klarede sig godt ved eksaminer. Bonus-ordningen har nemlig ikke haft nogen bevist effekt på børnenes læring.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den britiske stat har i løbet af tre år kanaliseret 60 millioner engelske pund om året ud til skolerne, som derefter selv måtte afgøre, hvordan man ville fordele midlerne mellem lærere og andre ansatte. Programmet blev gennemført trods voldsomme protester fra de engelske lærerorganisationer, og protesterne voksede, da man det første år udbetalte penge til 300 skoler ved en fejltagelse, skriver BBC's uddannelsesnyheder.

Programmet er nu blevet officielt evalueret. Evalueringen viser, at 75 procent af de ansatte ved de skoler, som har opnået belønningen, er godt tilfredse med programmet. Men regeringen har vurderet, at det ikke er rimeligt at bruge resurser på den måde i en tid, hvor skolernes budgetter er meget stramme. Regeringen fremhæver, at evalueringen ikke viser klare beviser på, at programmet har nogen langvarig effekt på undervisningen, børnenes indlæring eller skolernes udvikling, skriver BBC.

Powered by Labrador CMS