Debat

Nordisk 'Unionstræf' i Kalmar

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For 23. gang afholdtes Nordisk Pensionisttræf. 120 deltagere fra hele Norden mødtes i år i Kalmar, hvor historiens vingepust blæste omkring os, hvor vi end var.

Svenskerne havde sammensat et flot program, hvor vi fulgte i udvandrernes fodspor, besøgte Karl Oscars og Christinas torp, spiste hyttsill i Glasriket, var på rundtur på Øland med besøg på kongeslottet Solliden og så ringmærkning af en stæreunge på Ottenby fågelstation. Sidst, men ikke mindst interessant, var vor sidste aften på Kalmar Slot med rundvisning af 'selveste Karin Månsdotter', som bagefter bød på Karin Månsdotters Kroningsbuffet. Nu som dengang blev gæsterne underholdt med renæssancemusik og sang. Afslutningen med fællessang i slotsgården en meget varm sommeraften satte et flot punktum for træffet.

Nu skal man jo ikke tro, at lærerpensionærer kun beskæftiger sig med fortid og nutid. Næh, en hel formiddag var afsat til afprøvning af fremtidens teknologi: Billedkonference fra et sted i Stockholm og bagefter tid til at afprøve Internettets mange spændende muligheder. Aktiviteten i computerrummet kunne sagtens måle sig med den, der finder sted i nutidens skoler.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Trods et stramt program var der også rig mulighed for socialt samvær med vore nordiske lærerkolleger. Gensynsglæde for de deltagere, som har været med på tidligere træf, men også nye bekendtskaber gav gode og berigende oplevelser.

Træffet var utroligt velorganiseret - ja, selv vejret havde arrangementskomiteen check på, men i Sverige var arrangementskomiteen på seks personer i modsætning til sidste års komite, som kun var på tre personer; Kristian Fløj-Jensen, Else Holm Johansen og Solveig Pedersen fra Danmarks Lærerforenings kursuskontor. Jeg husker, hvordan de tre flintrede rundt i Vigsø Bugt, for at alt kunne klappe til alles tilfredshed. De gjorde det godt, men kunne have brugt nogle flere arme og ben til at løse de små problemer, som ikke kan undgås at opstå, når 120 personer er samlet til pensionisttræf. I år var Solveig Pedersen med som dansk observatør og medhjælper, så vore repræsentanter for fraktion 4 kunne koncentrere sig om de danske deltageres velbefindende og selv nyde de mange dejlige oplevelser, vi fik i Kalmar.

Når Danmark om føje år igen skal arrangere Nordisk Pensionisttræf, bør hovedforeningen nok tænke på, at det er et stort arrangement, som kræver mange ressourcer i planlægningsfasen, men sandelig også i afviklingsfasen.

Næste års pensionisttræf har Finland som vært, og træffet afholdes i Savonlinna i det østlige Finland fra 12.-16. juli 2001.

Vilma Jelmo Andersen

Kastrup