Aalborg-skoler henter børn med problemer tilbage i klasserne

Aalborgs 37 skoler går efter ferien i gang med at gennemføre de projekter, de på bestilling fra politikerne har planlagt til at hente børn ud af specialundervisningen og tilbage i de almindelige folkeskoleklasser. Aalborg Lærerforening er betænkelig.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Selvfølgelig skal projekterne da prøves. Jeg vil bare indtrængende opfordre politikerne til, at der følger øgede resurser med til tolærerordninger, kurser og andet", siger formand for Aalborg Lærerforening Bjarne Krogh.

"For os at se er der et modsætningsforhold mellem de skærpede krav til fagligheden med bindende mål og offentliggjorte karakterer og så ønsket om, at flere af de børn, der har vanskeligheder, skal kunne rummes i klassen".

"Det vi kan frygte er for det første, at man ikke vil kunne tilgodese de svageste elever optimalt, for det andet, at det kan være tilsvarnede svært at tilgodese de stærkeste , for det tredje, at det kan forringe lærernes psykiske arbejdsmiljø, fordi de bliver stressede over ikke at kunne lave deres arbejde ordentligt - og for det fjerde kan man frygte, at flere forældre vil sætte deres børn i privatskole, så folkeskolen ender med at blive for de resursesvage".

Sideløbende med rummeligheds-projekterne skal skolerne spare omkring fem millioner kroner på specialundervisningskontoen.