Forfatter Maj-Britt Westi (tv), direktør i Dansklærerforeningens Forlag, Morten Stig Andersen, og boghandler Mette Lykke Madsen har fundet sammen i det unikke samarbejde omkring læringscenteret i Holbæk Bog og Idé.

Boghandel indretter læringscenter for børn

Som den første boghandel i Danmark har Holbæk Bog og Idé helliget et butikshjørne til førskolebørns læring. Bag sammentænkningen af boghandel og læringscenter står Dansklærerforeningens Forlag og forfatteren til ‘Læsefidusen’.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et lyst hjørne af boghandlen er 20 kvadratmeter indrettet med bløde møbler og puder, så forældre og børn kan tage plads. Her er det er tanken, at førskolebørn og deres forældre sammen med figuren Læsefidusen skal opleve og lege med skriftsproget for første gang. 

"Læsefidusen er i forvejen kendt af titusindvis af skolebørn og deres forældre over hele landet, fordi mange skoler bruger figuren og de tilhørende bøger i undervisningen i 0. og 1. klasse. Nu er der i serien for første gang udkommet en bog om leg og læring for førskolebørn, 'Find fidusen med Læsefidusen'", skriver Dansklærerforeningens Forlag i en pressemeddelelse. Som udgivere Læsefidusen står forlaget sammen med forfatteren til bog-serien Maj-Britt Westis bag etableringen af et læringscenter i Bog og Idé.

Maj-Briit Westis er ofte kommet i boghandlen i Smedelundsgade, hvor indehaverne fra start var med på ideen om at etablere Danmarks første læringscenter i en boghandel.

Spændte på fremtiden

Planen er at gøre læringscenteret til en del af et større aktivitetsområde, der giver børnene mulighed for at tegne og male, klippe og klistre, mens forældrene handler ind. En idé er også at give større børn mulighed for at sætte sig i sofaerne med en af de mange bøger, som flere forlag har stillet til rådighed for læringscentret.  

Hos Dansklærerforeningens Forlag er direktør Morten Stig Andersen spændt på, hvordan det nye koncept bliver modtaget af publikum.


"Vi ved, at der er efterspørgsel på materiale, som børn og voksne kan være fælles om, og vi vil derfor følge projektet i Holbæk meget nøje", siger direktøren.


Forfatter Maj-Britt Westi vil være i læringscenteret hos Holbæk Bog og Idé to gange om ugen fra på lørdag 5.april, hvor det åbner til august i år.