Watson går global sejrsgang

Efter at IBM’s Watson havde vundet overbevisende i det amerikanske Jeopardy i 2011, gik den globale it-koncern i gang med at kommercialisere potentialet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I disse år breder forsøgene med kognitiv intelligens sig ud over stort set alle videntunge brancher på arbejdsmarkedet.

Det nye er, at virtuelle robotter eller det, som på amerikansk kaldes »machine ­learning«, ændrer jobindholdet hos højtuddannede og ikke længere kun hos industriarbejdere, og at de nu også holder deres indtog i undervisningssektoren.

Intelligent robot hjælper matematiklærre i USA

Alle, der beskæftiger sig med at indsamle, organisere og analysere viden, kan med rette føle, at Watson ånder dem i nakken - eller rækker dem en hjælpende hånd. Superhjernen står klar til på få sekunder at indsamle facts, holdninger, vurderinger, cases, domme, diagnoser, materialer, formler og så videre, hvorefter den går i gang med at organisere og analysere materialerne.

De brancherettede Watson-robotter gennemtrawler databaser på tværs af jordkloden i et tempo, som ændrer en lang række jobfunktioner. Ud over læger er advokater, bankmedarbejdere og universitetslærere nogle af dem, som allerede har mærket konsekvenserne af kunstig intelligens.

Powered by Labrador CMS