Formand for Børne- og Familieudvalget Dan Skjerning fra Vejle Kommune og chefkonsulent Mads Bo-Kristensen fra Vejle Kommune modtager prisen.

Vejle-skoler vinder digitaliseringspris

For projektet Digitale Skoler vandt Vejle Kommune i går den ene af to store digitaliseringspriser. Projekterne ’Mine første 100 dage med iPad’ og ’BYOD fra ind- til udskoling’ er en del af det nu pris-belønnede Vejle-initiativ.

Publiceret Senest opdateret

Den uafhængigE dommerkomite

•Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen


•Henrik Føhns, Vært, Harddisken, DR P1


•Per Andersen, adm. direktør, Dansk It

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Digitale Skoler er et projekt i Vejle Kommune, der indledtes i 2011 og vil løbe frem til 2015. Det handler om at sikre den nødvendige digitale infrastruktur på skolerne og så indbefatter det en række enkle, konkrete digitale temaer. Der er og bliver gennemført en lang række lokale og fælles projekter på skolerne, som forskningsprojektet "Mine første 100 dage med iPad" og 'BYOD fra ind- til udskoling' er to eksempler på.

Per Andersen, der er administrerende direktør i Dansk It og medlem af Digitaliseringsprisens dommerkomite gav denne begrundelse for at give Vejle Kommune den såkaldte velfærdspris: 

"Vejle Kommune har med projektet vist, at kommunerne med en solid indsats kan være med til at rykke barren væsentligt inden for digitalisering og undervisning. Projektet har ikke bare bidraget til nye undervisningsformer og samarbejdsformer blandt lærerne. Det har også sat sit præg på hele den måde skoler og forvaltningen tænker og handler på".

100 dage med iPads ophæver skel mellem 7. klasse-elever