Formand for Ballerup Lærerforening og ballerups borgmester er blevet enige om en lokalaftale for lærernes arbejdstid.

Lærerne i Ballerup får arbejdstidsaftale

Lærerne i Ballerup skal være til stede på skolen 31 timer om ugen i max. 42 uger. Det er rammen for en arbejdstidsaftale i Ballerup næste år. Lærerne får et loft på 800 undervisningstimer om året, og alle lærere får 378 timer til deres eget professionelle råderum.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er med stor lettelse og glæde, vi kan konstatere, at forhandlingerne om en lokalaftale nu er så langt, at vi kan melde en række arbejdstidsenigheder ud. Der bliver tid til forberedelse og efterbehandling af undervisningen, og det er klart, at det kommer til at betyde meget for kvaliteten af undervisningen", siger formand for Ballerup Lærerforening Morten Refskov til folkeskolen.dk.

Aftale: Loft over undervisningstiden i Lyngbby-Taarbæk

 

Aftalen er endnu ikke underskrevet

Aftalen bliver lavet som en to års overgangsordning og er ikke underskrevet endnu. Parterne mangler stadig at forhandle løndelen, og aftalen skal endelig godkendes af økonomiudvalget i kommunen. Men borgmester Jesper Würtzen melder ud, at aftalen er realitet.

"Det er med stor tilfredshed, vi kan konstatere, at forhandlingerne om en lokalaftale nu er faldet på plads. Det betyder konkret, at der er indgået en aftale om en toårig overgangsordning, hvis økonomiudvalget godkender aftalen", siger Jesper Würtzen på Ballerup Kommunes hjemmeside.

Morten Refskov er temmelig sikker på, at aftalen bliver underskrevet.

"Der kommer til at gå noget tid, før vi har underskrifter på, men det skal nok ske. Løndelen mangler fortsat, og den tager vi hul på nu. Men min vurdering er, at det ikke kommer til at volde problemer", siger Morten Refskov.

Opdateret 26/6: Aftalen er nu underskrevet - se link til højre

Gode vilkår for tillidsrepræsentanter

Lærerne i Ballerup har i to perioder arbejdet uden nogen form for lokalaftale for arbejdstiden. Morten Refskov mener, at erfaringerne fra de to perioder har motiveret kommunen til at indgå en aftale med lærerne.

Lærerne i Ballerup skal på mødeplan igen

 

I aftalen, der endnu ikke er offentliggjort, videreføres de vilkår som tillidsrepræsentanter arbejder under og vilkårene for arbejdsmiljørepræsentanterne forbedres en smule.

"Det er vi rigtig glade for. Det viser, at vi har en fælles forståelse for, at tillidsrepræsentanterne er vigtige", siger Morten Refskov. "I det hele taget viser denne aftale, at kommunen har tillid til lærerne". 

Ballerup Kommune mener også at få gavn af en aftale.

"Argumenterne for en arbejdstidsaftale skal findes i et optimeret afsæt for implementeringen af folkeskolereformen, tryghed for lærerne, klart planlægningsgrundlag for lederne, tid til at få etableret arbejdspladser på skolerne og det fælles ansvar for udviklingen af en stærk og velfungerende folkeskole", står der på kommunens hjemmeside.  

Her er der enighed om arbejdstid

Læs mere

Arbejdstidsaftale for lærere i Ballerup

Powered by Labrador CMS