Skoler vil ikke give vinterferien fri

På to politikeres initiativ var der lagt op til forsøg med valgfri vinterferieuge i Kolding. Men nu har samtlige skolebestyrelser meldt tilbage, at de ikke er interesserede i fleksibel vinterferie.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for Koldings uddannelsesudvalg, den radikale Henrik Larsen havde sammen med et socialdemokratisk udvalgsmedlem, Ellen Andersen, foreslået, at skoleelever og deres forældre frit skulle kunne placere en vinterferieuge mellem nytår og påske. Familierne skulle bare give besked inden 1. december om, hvilken uge eleven holdt fri.

Men ingen skolebestyrelser i Kolding har vist interesse for at gennemføre forsøget, skriver JydskeVestkysten. Også Kolding Lærerkreds har været afvisende i sit høringssvar. Til folkeskolen.dk har formand Anders Petersen tidligere sagt, at han synes ideen med fleksibel ferie yderligere bekræfter forældrene i, at skolen er et servicetilbud a la Bilka med åbningstid fra 8 til 21 end en kulturbærende institution. Samtidig mener lærerne, at forslaget ville medføre en enorm planlægningsopgave.