Skolen forventer, at korpset af hjælpelærere skal bestå af 15-20 udskolingselever.

Udskolingselever skal være støttelærere i idræt

På Sct. Jørgens Skole i Holstebro har man fået en idé. I samarbejde med to lokale gymnastik-foreninger tilbydes 8. klasses elever nu en uddannelse som instruktører i springgymnastik. Meningen er, at eleverne fra august skal hjælpe med undervisningen af yngre elever på skolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi forventer, at eleverne bliver dygtige til og har en interesse i at være ansvarlige i forhold til at være hjælpetræner for de yngre elever", siger Dorte Lorentzen, der er pædagogisk afdelingsleder på Sct. Jørgens Skole.

Det er elever fra 3.-5. klasse, som de ældre "kolleger" skal undervise i idræt, fungere som  legepatrulje for i frikvartererne eller i foreningslivet efter skoletid.

Anders Søgaard går i 8. B på skolen og er en af de elever, der gerne vil tage imod tilbuddet om at blive uddannet instruktør og komme til at hjælpe.

"Det er en oplagt mulighed for mig. En af mine venner arbejder som instruktør i en forening, og han siger, at det er rigtig sjovt".

I sidste uge var der introworkshop for de interesserede. Her kunne de måske kommende undervisere prøve kræfter med forskellige gymnastikøvelser og -redskaber for at finde ud af, om det var noget for dem.

"Det var rigtig sjovt at være med til", siger Anders Søgaard.

Skaber tillid Udover at det skal være sjovt, forventer Dorte Lorentzen også, at den nye konstellation vil styrke båndet mellem skolens yngste og ældste elever.

"I og med, at man får skabt kontakt mellem de yngre og ældre elever, får man også skabt et tillidsforhold mellem aldersgrupperne", siger hun.

Undervisningen starter op i marts og vil foregå løbende i foråret. Det tager 30 undervisningstimer at tilegne sig kompetencerne og retten til at undervise i gymnastiktimerne, og Dorte Lorentzen regner med, at 15-20 elever vil deltage.  

Powered by Labrador CMS