Den nye forening vil tiltrække frivillige, der kan hjælpe til i skolerne.

Ny forening vil give skoleklasser venner i befolkningen

I dag holder en ny frivillig forening med navnet Skolens Venner stiftende generalforsamling. De vil skabe folkeskole interesse og engagement i skolen ved at få frivillige til at melde sig som ven med en klasse eller skole og hjælpe skoler gennem frivilligt arbejde. Alle er velkomne til generalforsamlingen på Skolen på Nyelandsvej, Frederiksberg i dag kl 15.

Publiceret Senest opdateret

Det kan de frivillige gøre:

  • Deltage i hverdagens lektioner, hvor der er behov
  • Være en støtte i frikvartererne
  • Benyttes i lektiecafeer
  • Bruges som samtalepartner med eleverne
  • Læsemakker med elever, der har særlige behov
  • Deltage på ekskursioner og i udeskoleaktiviteter

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foreningen Skolens Venner vil være ambassadører for skolen og missionen er at gøre skolen til et vigtigt anliggende for alle. Det er en selvstændig forening, styret af generalforsamling og en valgt bestyrelse, og de vil samarbejde med alle skoleformer.

Planen er at rekruttere frivillige venner til skoler, at udvikle måder at inddrage frivillige i skolernes virke, at opbygge en resursebank over medlemmernes muligheder for at støtte og hjælpe skolerne, at holde medlemmerne orienteret om udvikling på skolerne og at deltage i udvikling af skolerne.

De frivillige skal organiseres via en hjemmeside, hvor man kan klikke sig ind på det område, man bor i, finde en kort beskrivelse af skolerne i lokalområdet og se ideer fra Skolens Venner til, hvordan man kan deltage som frivillig på skolen. Skolerne kan på den anden side søge om at få frivillige ud, og det er skolerne, der screener de frivillige.

Initiativtagerne til foreningen er Thøger Johnsen, tidligere rektor for læreruddannelen på Frederiksberg, Lise Hogstad, tidligere administrationschef og stifter og formand for Landsforeningen for Skolesekretærer og Carsten Hogstad, tidligere lærer, skoleleder og forvaltningschef. Thøger Johnsen fortæller, at foreningen allerede på forhånd har talt med og fået meget positive tilbagemeldinger på projektet fra interessenterne omkring folkeskolen som fx Danmarks Lærerforening.

"Frivilligt arbejde kan og skal aldrig erstatte fagprofessionelt personale. Det her handler om at få nogle ekstra kræfter ind i folkeskolen ved at få frivillige til at bidrage med det, de kan til skolerne", siger Thøger Johnsen til folkeskolen.dk.

 

 

Læs mere

Læs mere og følg med på Skolens Venners side på Facebook

LæsSkolens Venners formål og vedtægter og se invitation tilgeneralforsamling her

Powered by Labrador CMS