Anmeldelse

Hjælp! Jeg fik Laura til at græde / Hjælp! Jeg slap en hund løs

Multietnisk letlæsningsserie

Bøgerne er spændende og godt fortalt. De rummer stof til samtale og refleksion om venskab, og hvad det kan føre med sig at overvinde sig selv. Illustrationerne er mangainspirerede og er med til at give bøgerne varme.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To udgivelser i en ny letlæsningsserie for børn i indskolingen. Serien henvender sig til den gruppe af børn, som har knækket koden og kan læse de mest almindelige ord. Det er små historier, som læseren vil kunne genkende sig selv i. Her er stof til både gys og eftertanke.

Fakta:

Titel: Hjælp! Jeg fik Laura til at græde / Hjælp! Jeg slap en hund løs

Forfatter: Jo Salmson

Illustrator: Veronica Isaksson

Pris: 229

Sider: 61

Serie: Let at læse

Forlag: Turbine Forlaget

De to historier kan læses både som en sammenhængende historie og som to uafhængige fortællinger. Handlingen udspiller sig i en multietnisk højhusbebyggelse, hvor den ene hovedperson har spanske aner, og den anden er etnisk dansk. I den første bog, "Hjælp! Jeg fik Laura til at græde", vågner den unavngivne hovedperson med et dårligt humør og er utilfreds med alt og alle. Det går ud over Laura, som også er hans bedste ven. Endda så slemt at Laura må på hospitalet, og hovedpersonen må med dårlig samvittighed gå alene hjem i mørke. En gammel dame er gledet på isen og ligger hjælpeløs, nu får hovedpersonen mulighed for at vise en anden side.

I "Hjælp! Jeg slap en hund løs" skal hovedpersonen passe den lille hund Mille, som tilhører den gamle dame fra første bog, hun er nemlig kommet på hospitalet. Mor lover, at hvis det går fint med at passe Mille, må hovedpersonen få sin egen hund, så der er meget på spil. Mille stikker selvfølgelig af på første luftetur, ned i en kælder hvor de store hårde drenge holder til. Kan hovedpersonen overvinde sin angst?

Bøgerne er spændende og godt fortalt. De rummer stof til samtale og refleksion om venskab, og hvad det kan føre med sig at overvinde sig selv. Illustrationerne er mangainspirerede og er med til at give bøgerne varme.