100 procent ja i Modul Data

Overenskomstresultat med HK gav ekstra 1,82 procent plus det løse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ja tak, sagde samtlige deltagere i urafstemningen, da Danmarks Lærerforening i sommerferien fornyede overenskomsten med HK Modul Data. Arbejdsgiveren havde gerne set, at der var blevet rykket ved forberedelsesfaktoren, men kom ikke igennem med sit krav.

Resultatet blev lønreguleringer til de knap 50 DLF-medlemmer svarende til forårets KTO-forlig (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte), en forhøjelse af arbejdsgiverbidraget til pensionsordningen med en procent per 1. oktober, én ekstra fridag med løn i år og fra næste år to ekstra årlige fridage. Desuden skal møder, der ikke relaterer direkte til undervisningen, afregnes time for time i stedet for at indgå i F-faktoren, og lærerrepræsentanters deltagelse i for eksempel politiske møder i HK (Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund i Danmark) indgår også i arbejdstiden.

EU's arbejdstidsdirektiv er blevet implementeret i overenskomsten, og det ligger nu fast, at undervisning, der kan sidestilles med edb-undervisningen i HK Modul Data, skal indgå i lønancienniteten.

Ud over de generelle lønstigninger opgør Danmarks Lærerforening resultatet til 1,82 procent plus det løse. DLF har overenskomsten sammen med Dansk Magisterforening, der også har godkendt resultatet.

kara