Lærerformand Kenneth Nielsen ærgrer sig over, at lockout-pengene ikke kommer tilbage til skolerne.

Esbjerg-skoler får ikke gavn af lockout-millioner

Esbjerg kommune har sparet 30,5 millioner kroner, da kommunens lockout-ramte lærere ikke fik løn i april. Langt størstedelen af pengene ender i kommunekassen og bliver derfor ikke ført tilbage til skolerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Byrådet i Esbjerg besluttede i går, at langt den størstedel af pengene - nemlig næsten 28,2 millioner kroner ryger i kommunekassen.

"Man har besluttet at afsætte lidt penge til kompenserende undervisning og så er der nogle lejrskoler, der er aflyst under lockouten, som nu bliver gennemført. Men resten af pengene går direkte i kommunekassen", siger en ærgerlig formand for Esbjerg Lærerforening Kenneth Nielsen til folkeskolen.dk.

Lockoutpenge i Slagelse ender i kommunalt hul

Han mener, at politikernes beslutning især går ud over eleverne.

"Det er en brutalitet over for skolevæsenet. Der er nogle elever, der har mistet undervisning i 18 lockout-dage - og selv om de ikke er nået ned på minimumstimetallet, så har Esbjerg besluttet, at alle elever skal have det vejledende timetal. Det kunne man have gjort ved at have brugt pengene på at tilføre ekstra timer i skoleåret 2013-2014", siger Kenneth Nielsen.

Kolding Kommune bruger lockputmillioner på 40 nye lærere

Aabenraa-skoler beholder lockout-penge

I Aabenraa sparede kommunen 12,4 millioner kroner på lønninger til de lockoutramte lærere. Her har kommunens økonomiudvalg besluttet, at pengene skal bruges på skolerne. 5,75 millioner skal bruges på at erstatte aflyste timer, mens 6,5 millioner kommer i en pulje, som skolerne kan søge, hvis de har brug for penge til særlige projekter, skriver Aabenraa Ugeavis.

Powered by Labrador CMS