Debat

Undergravende, Balle

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Anders Balle.

Jeg har i de snart 14 år, hvor jeg har været formand for Danmarks Skolebibliotekarer, hørt mange udtalelser om samarbejdet mellem skole- og folkebibliotekerne.

Ingen steder har jeg mødt udtalelser, der blot er i nærheden af de udtalelser, som du kommer med på et møde på Ørestad Bibliotek den 14. marts i år. Debatten er optaget på video og tilgængelig på YouTube.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Dine udtalelser om skolebiblioteket og skolebibliotekarerne på det møde er dybt utilstedelige, krænkende og undergravende.

Jeg citerer ordret: »Man bruger al sin tid på at fortælle om sin specialfaglighed. Det drejer sig kun om at redde sin egen røv«.

Din ironisering over, at du ikke kan se forskel på skolebibliotekarer og folkebibliotekarer, er virkelig malplaceret. Citat: »Det er for mig ligegyldigt, hvem der udfører arbejdet«. (Sic!)

Du fortæller de folkebibliotekarer, der sidder i salen, at de har en længere uddannelse end skolebibliotekarer. Derfor forventer du, siger du, mere af dem, når de skal ud på skolerne. Og det der med didaktisering, siger du, kan de vel bare lære. Du ved udmærket godt, at skolebibliotekarer har en femårig uddannelse.

Jeg citerer igen ordret: »Det er helt åbenlyst oplagt, at vi skal have et meget tættere samarbejde og måske endda en sammensmeltning«. (Sic!)

Du taler også om, at hvis der er nogen på skolerne, som er imod det, så må der være nogle ledere højere oppe, der kan sige »ud med jer! Sådan må det være«.

Din afskedsreplik er helt forrygende. Du siger, og jeg citerer igen ordret: »Gå hjem og fusioner!«

Kære Anders Balle. Du undergraver fuldstændig det arbejde, som skolebibliotekarer og folkebibliotekarer og deres organisationer har lavet de sidste næsten ti år. Et arbejde, hvor respekten for hinandens forskellige fagligheder er blevet større og større.

Jeg spørger derfor ganske enkelt: Er de udtalelser, som du kom med på Ørestad Bibliotek den 14. marts, udtryk for Skolelederforeningens officielle politik?