Debat

Tillykke til folkeskolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tillykke med valget og de nye muligheder.

Man skal jo glæde sig, mens man kan, og dette er skrevet, inden regeringsgrundlag og ny regering er kendt.

Men tænk engang over, at der nu er mulighed for at blive fri for, at regering og skiftende undervisningsministre konstant lufter deres utilfredshed og mistillid til skolens arbejde og samtidig fremsætter krav om øget kontrol og detailstyring. Alt sammen fulgt op af de »sædvanlige eksperter og smagsdommere«. De får nu muligheden for en pause.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Og tænk hvis et nyt flertal oven i købet vil afskaffe noget af det centrale test- og kontroltyranni, der er blevet indført de sidste ti år, så vil der virkelig være grund til fortsat at glæde sig.

Det koster ikke noget - tværtimod.

Og hvis en ny regering så også vil anlægge et bredere syn på folkeskolens opgave end at komme i »top 5« i nogle stadig mere tvivlsomme Pisa-ranglister, så kunne det være fedt.

Ja, forestil dig en ny regering, som vil tage skolens formålsparagraf alvorligt, ja, måske ligefrem mene, at social og demokratisk dannelse også er vigtigt i skolen.

Man kan håbe på så meget. Foreløbig kan man glæde sig over de nye muligheder.