A-kasser og administration

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Arbejdsløshedskasserne skal til at oplyse, hvor mange penge medlemmerne betaler til administration gennem deres kontingent. Det vedtog Folketinget 15. maj, da beslutningsforslaget - stillet af Venstre, Det Konservative Folkeparti, Fremskridtspartiet og Dansk Folkeparti - om øget gennemskuelighed af arbejdsløshedskassernes administrationsomkostninger var til anden og sidste behandling i Folketinget.

Arbejdsløshedskassernes administrations-kontingent fastsættes af de enkelte a-kasser, og varierer derfor en hel del.

Lærernes a-kasse - Dlf/a ligger nederst på listen, her betaler medlemmerne kun 38 kroner om måneden til administration. Øverst på listen ligger Restaurations- og Bryggeriarbejdernes a-kasse, hvor der betales 166,83 kroner til a-kassens hovedkasse og 39,17 kroner til afdelingen.

I Danmarks Lærerforenings a-kasse oplyser forretningsfører Holden Schmidt, at man hele tiden har skrevet på medlemmernes girokort, hvor mange penge der gik til administration.

Powered by Labrador CMS