Skolen i bevægelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Steen Hildebrandt er inspirator for forskellig skoleudvikling rundt om i landet. Blandt andet har han været en del af »Skolen i bevægelse«, Vejle Kommunes store reformprojekt, der blev sat i søen samtidig med massive besparelser. Lokalt er projektet på mange lærerværelser omdøbt til »Skolen i besparelse«, og oplevelsen for mange har været, at de har knoklet, mens kommunen har slået på tromme for udviklingsprojektet.

»Man kan ikke forestille sig store forandringer starte i takt. Der vil være nogen, som brænder, og nogen, som brænder mindre, nogen, der er skeptiske, og nogen, der direkte er modstandere. Min opfattelse er, at det er naturlige fænomener, man ikke skal være bange for. Man skal ikke skyde modstanderne ned eller kvæle modstanden - modstand og skepsis er et naturligt aspekt af det, mennesker er. Et skolevæsen i en kommune er et levende system, som består af de mennesker, der er der. Og de skal lyttes til«, siger han.

Vi kalder det skolen i besparelse

Powered by Labrador CMS