Anmeldelse

Hjemkundskab

Sund og spændende

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- Mad fra mange lande

Opskrifterne er indsamlet og bearbejdet

af diætist Sonja Bruun

Udgivet af Diabetesforeningen

Købes hos Diabetesforeningen

Telefon 6612 9006

115 kroner plus porto eller på apoteket 136 kroner

'Mad fra mange lande' er en flot jubilæumsbog, og læseren kommer med på en kulinarisk rejse i landene omkring Middelhavet. 11 etniske restauranter i Danmark har udarbejdet cirka 100 opskrifter på lækker mad fra Italien, Frankrig, Spanien, Portugal, Nordafrika, Balkan, Grækenland, Tyrkiet og Danmark. Rejsen er rigt illustreret med mange fotos og tegninger. Der findes også nyttige informationer om de respektive lande: en minirejseguide med relevante udtryk om madvarer og tilberedning afslutter bogen. Det brede udsnit af forretter, hovedretter og desserter bliver efterfulgt af oplysninger om indholdet af energi, kulhydrat og fedt, hvilket gør det lettere at indpasse retterne i diabeteskosten. 'Mad fra mange lande' er målrettet til folk med diabetes og deres bagland, men alle, der vil spise sundere, kan have glæde af at arbejde med bogens opskrifter, for eksempel som et led i forebyggelse af overvægt og livsstilssygdomme.

Bogen er meget enkel i sin opbygning med gode illustrationer. Den kan derfor varmt anbefales til de store hjemkundskabselever som opslagsbog og inspirationskilde.

Birgit Østergaard

Powered by Labrador CMS