Sagsanlæg for dårlig skoleundervisning

I Norge er en kommune allerede dømt for ikke at ikke at have givet en ordblind kvinde den undervisning, der skulle til for at lære hende at læse. Nu støtter fagforbundet 3F 16-årige Mikkels forældre i et sagsanlæg mod Thisted Kommune.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg sad i årevis og kiggede ud i luften og anede ikke, hvad der foregik", fortæller Mikkel Jensen i Fagbladet 3F. Hans forældre valgte efter 7. klasse at flytte Mikkel til ordblindeefterskolen Sjørringvold Efterskole, men Thisted Kommune ville ikke betale efterskoleopholdet. Efter to år på efterskole er Mikkel i stand til at stave sig igennem en avis, og han går nu i gang med en landbrugsuddannelse.

"Hvis ikke far og mor havde spinket og sparet for at få mig på ordblindeefterskole, var jeg endt som et socialt tilfælde. Nu får jeg min uddannelse. På trods af folkeskolen", siger Mikkel til Fagbladet. 3F vil nu trække Thisted Kommune i retten for at får at få dækket Jette Thomsens og Svend Erik Jensens udgift på 110.000 kroner til sønnens efterskoleophold.

Thisteds skolechef Palle Holm forstår godt, at familien ønsker pengene tilbage, men siger til bladet, at det ikke er sikkert, kommunen har gjort noget galt:

"Alle sagsakter skal først på bordet, så vi kan få sagen fuldt belyst. Jeg mener, at skolernes tilbud er gode nok med en bred vifte af specialundervisninngstilbud".

3F mener, at kommunerne er forpligtede i henhold til folkeskolelovens formålsparagraf.

Læs mere

Fagbladet 3F