Anmeldelse

Sund Matematik

Sund Matematik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kan matematik være sundt, vil nogen måske indvende mod titlen på denne matematikbog.

Fakta:

Titel: Sund Matematik

ISBN: 9788792637116

Pris: 743,75 kroner

Sider: 111 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Matematik

Men det er i virkeligheden ikke det, det drejer sig om. Men om at finde matematiske aktiviteter, der får børnene op af stolene og til at bevæge sig, samtidig med at de arbejder med matematiske problemer og løsninger. Eller at finde aktiviteter, der lærer eleverne noget om sundhed i bredeste forstand. Det gælder blot om at få øjnene op for mulighederne. Og så får man måske en sundere matematikundervisning og et sundere forhold til de mange anvendelsesmuligheder for matematik foruden til sit eget liv.

Som sædvanlig, fristes man til at sige, har Matematiklærerforeningen samlet en mængde matematiske aktiviteter, der bidrager til, at undervisningen ikke blot er stolebaseret med en interaktiv tavle oppe foran.

Bogen har seks større emneoverskrifter: Sport, Stjerneløb, Kondition, BMI, Kost og Kemiske processer. Hvad med et koordinatræs af et stjerneløb, hvor man arbejder med både færdighedsregning, højdemåling, geometri, Pythagoras og statistik. Variationsmulighederne er mange, og man kan selv transformere øvelserne til egne elevers niveau.

Inden for hvert område er der forskellige forslag til aktiviteter med tilhørende grundig lærervejledning. Og altid forslag til ideer til yderligere arbejde og undersøgelser, der kan arbejdes med, foruden beskrivelse af hvordan emnet passer ind i målene for matematikundervisningen. Grundigt og solidt.

Som andre år er der også lagt op til, at man kan deltage i Matematikkens Dag den 17. november og dermed arbejde med materialet i uge 46. Men bortset fra de i bogen omtalte konkurrencer kan idématerialet bruges, når det passer ind i skolens planlægning.   

Bogen er en kopibog, og kopiering foregår lettest fra den indlagte cd-rom, der indeholder alle sider, så man let kan printe dem ud, man ønsker at bruge.

Brug den og giv din undervisning noget aktivitet eller brug ideerne på emnedage for større eller mindre dele af skolen. Det er ikke for sent at købe bogen, og eleverne vil elske det.