Anmeldelse

Mediedidaktik

Mediedidaktik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Mediedidaktik - i teori og praksis" giver en håndsrækning til seminariestuderende, der ønsker at praktisere en bredere medieundervisning.

Fakta:

Titel: Mediedidaktik

Forfatter: Stig Toke Gissel

ISBN: 9788776758790

Pris: 310 kroner

Sider: 203 sider

Type: Bog

Forlag: Academica

Som forfatteren Stig Toke Gissel selv udtrykker det, er formålet med bogen "at få gjort medieområdet til en integreret og funktionel del af danskfaget". Specielt den funktionelle del af bogen er spændende. I modsætning til andre bøger, der beskæftiger sig med multimodalitetsbegrebet, prøver forfatteren her at anvende begrebet ved at kombinere forskellige udtryksformer.
Det praktiserer Stig Toke Gissel ved at underbygge teoretiske og praktiske afsnit med videoindslag, der er tilgængelige på digital.academica.dk. Disse videoindslag fungerer som supplering til de mere komplekse begreber beskrevet i bogen.
Ydermere er bogens layout forsynet med farvede bokse, der blandt andet linker ud til relevante hjemmesider, opstiller øvelser og forsøger at få læseren til at stoppe op og reflektere over det læste.

Indholdsmæssigt er bogen målrettet seminariestuderende og nybegyndere i mediebrug. Læseren bliver igennem bogen taget kærligt i hånden og får forklaret mange vigtige medieaspekter fra bunden. Dog er der enkelte passager i bogen, der bliver lettere overfladiske, for ekempel afsnittet om monomodalitet. Her kunne det være rart med referencer og belæg for nogle af de fremstillede påstande.
 
Det er særligt den didaktiske teori, der er interessant. Der er referencer til aktuelle udenlandske teoretikere som Gynther Kress og anerkendte danske spil-didaktikere som Jeppe Bundsgaard og Jesper Juul. Igennem hele bogen bliver teorien anvendt på en forståelig måde, hvilket er med til at gøre det didaktiske indhold aktuelt og vedkommende for alskens didaktiske designere.