Michael Reinicke Sørensen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Michael Reinicke Sørensen, speciallærer, 39 år, arbejder på Birken ved Birkelundsskolen i Holstebro.

Uddannelse:

Læreruddannet fra Nørre Nissum Seminarium i 1997 med idræt og hjemkundskab som linjefag.

Arbejdsplads:

Birken er et specialtilbud, der ligger ved en almindelig folkeskole. Birken består af en gruppe elever på godt et dusin med større adfærdsmæssige problemer. Eleverne er ofte tilknyttet Birken i en årrække. Tidligere var det et heldagstilbud, i dag er det et skoletilbud.

»Vores elever har haft det svært med at gå i skole, så de har ikke brug for at blive plottet ind i et skema, det har de prøvet. Vi sætter rammer for oplevelser, så de får tillid til egne muligheder. Det vigtigste for os er at lave glade børn«.

Familie:

Bor i Krunderupparken uden for Holstebro. Gift med Dorte Reinicke, der også er skolelærer. Sammen har de børnene Nikoline (ni), Rasmus (syv) og Bertram (fire).

Mit arbejde lige nu:

Fra august til oktober laver vi udeskole for børnene. Hver dag tilbringes i guds fri natur, for det meste kører vi derud på cykel. Der skal være morgensang omkring bålet, herefter dansk, matematik med videre i overdækkede shelters. Der skal spilles stratego i skoven og laves bålmad.

Vi vil vores børn også efter skoletid, og de må gerne komme ud og bruge hænderne.

Mit arbejde om fem år:

For 15 år siden sagde jeg, at jeg kun ville undervise i fem år. Jeg har været en del forskellige steder, og lysten til at prøve nyt er ikke så stor, som den har været. Der er stor fleksibilitet i mit job lige nu, og jeg får at vide, at jeg har fundet min hylde.

Men med de her børn skal man ikke fortsætte, til man er 60, og jeg kunne måske godt tænke mig at komme på et AKT-team eller måske have normalundervisning.

Efteruddannelse:

Jeg er ved at tage en pædagogisk diplomuddannelse i specialpædagogik. Det har været spændende at få belyst sin profession i forhold til teori. Vi bruger for eksempel Pals hos os, men det er ikke Pals som andre steder, og i tilpasningen har jeg kunnet bruge teorien.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Familien. Det er vigtigt for mig at læse godnathistorier, tage på cykelferie med christianiacyklen eller på kanotur. Det er godt at have nogen at grine med og give en krammer.

2. Min ryttercykel. Knæet er ikke så godt længere, så fodbold og løb er nok ved at være passé. Så jeg snupper cyklen, hvis jeg lige har en time til halvanden fri. Jeg bliver nødt til at være fysisk aktiv, ellers begynder jeg bare at knurre derhjemme. 3. Jeg har været fan af Liverpool siden 77, hvor de vandt 3-1 over Gladbach. Jeg har været til kamp på Anfield flere gange. Eleverne på Birken hører også af og til »You'll never walk alone« til morgensang. 4. Jeg er igen gået i gang med den gamle hobby at brygge øl. Jeg har lige lavet noget Brown Ale.

5. Bøger: Mange af de bøger, jeg læser, handler om mænd, der ikke kan finde ud af ræset og derfor melder sig ud af samfundet.

6. Jeg spiller Spacey i »Midt om Natten«. Det har ikke givet det store kick at spille teater, som jeg havde troet, men så er det prøvet.