fr. 10. jun. 2011

dr.dk/skole

Af: Kristian Nøhr Jensen


Dr.dk/skole er en spændende, snart gratis, læringsplatform til læreren, der ønsker at supplere undervisningen med interaktive redskaber og videoklip fra Danmarks Radios arkiver. Hjemmesiden er henvendt til de danske grundskoler og er baseret på Danmarks Radios arkiver. Materialet er opdelt efter fag, klassetrin og emner, hvilket gør det hurtigt og nemt for læreren at finde det relevante materiale til sin undervisning.

Videoklippene er overvejende korte og gør dermed materialet overskueligt og brugbart og øger muligheden for en varieret undervisning. Indholdet af videoerne er redigeret, så sværhedsgraden passer til de niveauer, læreren arbejder med. Se for eksemplel lægen Peter Qvortrup Geisling forklare om synssansens funktion på en spændende og multimodal måde til mellemtrinnet.

Dr.dk/skole er endvidere udstyret med forskellige interaktive redskaber. Blandt andet er der til danskfaget et værktøj, hvor eleverne selv kan lave beats, som de efterfølgende kan rappe til. Værktøjet fungerer godt, fordi det kører i browseren og kan bruges på forskellige computere.

Hjemmesiden har også en generel lærervejledning, der igennem illustrationer viser, hvad siden kan og indeholder. Der er dog ikke færdige undervisningsforløb, så siden lægger op til, at læreren indtænker den i større forløb. Heldigvis er brugerfladen opsat på samme måde som på dr.dk, hvilket gør den let at manøvrere rundt på. 
Dr.dk/skole er oplagt til brug som inspiration til nye forløb og supplering til tidligere.

folkeskolen@folkeskolen.dk

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

Tilmeld dig her
ti. 30. aug. 2011 kl. 16:17 Britt Alstrøm

dr.dk/skole ikke gratis
Jeg vil sige, at det er en sandhed med visse notifikationer, at dr.dk/skole er gratis. Det er en betalingstjeneste, som rigtigt nok bliver gratis, men først i 2012.
Derudover kræver tjenesten, at man har adgang til en uni-server samt at man har en CopyDan-aftale. Begge dele koster. Se mere ...
Vis hele teksten

Klag

Fakta

Titel dr.dk/skole
Gratis fra 1. januar 1912. Se priser på ww.dr.dk/skole/Vejledning/Abonnement/Abonnementspriser.htm
Type Internet
Forlag Danmarks Radio