Anmeldelse

Let håndarbejde

Let håndarbejde

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Håndarbejde er ikke, hvad det har været - og det bliver det formentlig heller ikke igen. I Britta Aagaard Thorlanns nyeste bog, der handler om let håndarbejde, er der taget den meget fornuftige konsekvens, at hvis det skal være muligt at undervise i faget, er der nogle praktiske betingelser, der skal være opfyldt. De enkelte arbejder skal være til at overskue for eleverne. De skal være funktionelle, til at lege med og ret enkle - rent håndværksmæssigt.

Fakta:

Titel: Let håndarbejde

Forfatter: Britta Aagaard Thorlann

ISBN: 9788772815558

Pris: 328 kroner

Sider: 88 sider

Type: Bog

Forlag: Dafolo

Der er ganske vist et stykke vej til de overordnede formål for faget, men befriende kort til eleverne, som vi møder dem i dagens Danmark, hvor det efterhånden hører til sjældenhederne at finde de faglige forkundskaber på noget særligt højt niveau. Bogen er en rigtig how-to-sag, hvilket kan være en god hjælp for uerfarne eller fortravlede undervisere i faget. Kapitlerne er emneopdelte, nogle efter ideer, andre efter materialer eller teknikker.

Blandt de mange eksempler genkendes en del fra den kulturhistoriske afdeling, for eksempel snore, filt og knytning, mens andre er inspireret af nutidige legeting som frisbees, mobilposer og fantasifulde "ugly-dukker"; små festlige figurer syet og dekoreret efter elevernes egne forlæg.

Målgruppen er helt naturligt at finde i den yngre del af mellemtrinnet, og bogen vil - med sine klare og farverige illustrationer - både kunne inspirere ved et hurtigt gennemsyn og fungere som en form for praktisk manual. Lidt ærgerligt, at den er så dyr - 328 kroner for 88 sider - det ville være fint at kunne have nogle stykker stående både i faglokalet og i klassens egen hyggekrog.