Tobias Holst kommer selv fra Blaagaard/KDAS

LL-formand er ikke begejstret for ny stor campus-læreruddannelse

UCC's planer om at lave et nyt stort campus i København, hvor læreruddannelserne Zahle og Blaagaard/KDAS lægges sammen får ikke den nyudnævnte formand for de lærerstuderende til at juble. Han kommer selv fra Blaagaard.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg synes, det er ærgerligt, hvis begrundelsen for at lægge de to uddannelser sammen er økonomisk. Vi er fuldt bevidste om, at uddannelserne har for få penge, men det skal helst ikke være årsagen til en sammenlægning", siger den nyudnævnte formand Tobias Holst.

Han vil ikke afvise, at der kan være fordele for det tværprofessionelle samarbejde, og han kan godt se fordele i forhold til udbuddet af linjefag. Men han er grundlæggende skeptisk over for campustankegangen.

"Der er en helt speciel professionsidentitet på læreruddannelsen, som er anderledes på pædagog- eller sygeplejerskeuddannelsen. Jeg kan godt være bange for, at den går tabt, hvis man slår det hele sammen. Man kan komme til at glemme sin identitet. I en kæmpe uddannelse blive man let en lille brik i puslespillet. Det er vigtigt at man har fokus på studenterindflydelse".

KDAS/Blaagaard er allerede fusioneret

UCC håber at kunne have den nye uddannelsesinstitution klar i 2015. Den skal have et årligt optag på 1.000 lærerstuderende.

Tobias Holst kommer selv fra Læreruddannelsen Blaagaard/KDAS og har derfor også oplevet fusionen mellem Blaagaard og KDAS.

"Umiddelbart er det gået meget godt. Der var også forskellige identiteter, og dem har man gjort en del for at gøre plads til. Men en fusion kræver altid en masse arbejde og kan give en del problemer".

Powered by Labrador CMS