Anmeldelse

Becifringsklaver 3

Becifringsklaver 3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med dette værktøj ved hånden er der basis for at kunne spille til stort set alt, hvad man kan ønske inden for populærmusikken. Forfatteren refererer selv til en stor mængde hits, og når man hører de forskellige strums, vil man automatisk komme i tanke om endnu flere.

Fakta:

Titel: Becifringsklaver 3

Forfatter: Jens Stig Olsen

ISBN: 8776125386

Pris: 280 kroner

Type: Bog med cd + dvd

Forlag: Dansk Sang

Hæftet og den medfølgende cd starter meget passende med henholdsvis seks sider og 37 tracks, der lynhurtigt opsummerer de to første bind i serien. Så er vi med, og den enkelte (eller dennes lærer) kan vurdere, om vi umiddelbart bare går videre, eller om der er brug for mere opsamling. Eller alternativt at man vender tilbage til hæfte 1 eller 2!

Derefter følger på cd'en alle de nye strums, bogen anvender fordelt ud over de forskellige stilarter - disse er endvidere alle vist på den medfølgende dvd.

Anvisning af forskellige måder at spille fill-in's på, altså at tilføre toner til det skematiske strum, her først og fremmest illustreret ved forslags-blåtone- og fingerpickingsprincippet, er en meget væsentlig del af bogens stof. Disse fill's vises både isoleret, som øvelser og som integrerede dele af konkrete sange.

Undervejs i bogen forklares de musikalske termer, der benyttes, for eksempel dynamik og artikulation, kort og præcist.

Hæftet kan klart anbefales til undervisere i bred forstand, men jeg finder det også, primært i kraft af cd'en og dvd'en og den meget stringente opbygning, velegnet til selvstudiebrug.

For den, der ønsker at variere sit klaverspil, er her stof til mange timers meget kvalificeret undervisning og studium.