Anmeldelse

Vier Freunde - Abendteuer in München

Vier Freunde - Abendteuer in München

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ina og hendes bror Tim fra Kiel skal sammen med deres venner Niko og hans søster Sarah fra Hamburg på ferie hos Nikos og Sarahs tante og onkel i München. Børnene er henholdsvis 14, 11, 16 og 13 år gamle.

Fakta:

Titel: Vier Freunde - Abendteuer in München

Forfatter: Elsegret Ruge

ISBN: 9788723907332

Pris: 129 kroner

Sider: 72 sider

Serie: Teen Readers

Type: Bog

Forlag: Alinea

De rejser sammen med toget fra Hamburg til München, hvor de bliver modtaget af tanten og onklen på banegården. Forude venter dem mange gode og spændende oplevelser i byen. I ugens løb besøger de Münchens vartegn Das Deutsche Museum, hvor der er udstillet en Stradivari-violin til en værdi af to millioner euro. Undervejs får Niko en ide, som han hemmeligholder et godt stykke tid, hvilket øger bogens spænding betydeligt.

Handlingens højdepunkt tager udgangspunkt i, at børnene uden tilladelse er gået på opdagelse, mens de er til familiefødselsdag. Pludselig erfarer de fire venner, at fem indbrudstyve er ved at stjæle den udstillede violin. Niko ringer til politiet, som fanger tyvene. Efterfølgende bliver børnene udråbt som helte og belønnet.

Udvalgte gloser er forklaret på tysk; der er desuden formuleret indholdsspørgsmål til de 19 kapitler, øvelsesforslag for eksempel med fokus på ordforrådstilegnelse og Landeskundeinformationer, forslag til rollespil med afsæt i udvalgte situationer i romanen, forskellige ja/nej-opgaver og ordsalatopgaver i givne sætninger.

Romanen er skrevet i et godt og afvekslende sprog og er primært velegnet til oplevelseslæsning fra midten af 8. klasse og i 9. klasse.