Anmeldelse

Systematik

Systematik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For mere end to hundrede år siden satte Carl von Linné sig for at systematisere planter og dyr. Hans arbejde er fortsat grundlaget for nutidens biologiske systematik. Hvilken anvendelse har det så i dagens undervisning? For det er bestemt en smule nørdet, i undervisningssammenhænge, sådan at kunne artsbestemme en plante eller dyr, men det er ikke, hvad denne udgivelse lægger op til.

Fakta:

Titel: Systematik

Forfatter: Arne Bjerrum, Elisabeth Dannesboe, Finn Sandby Hansen, Mogens Riis

ISBN: 9788723036551

Serie: Ind i biologien

Type: Bog

Forlag: Alínea

Her er udelukkende tale om at give eleverne et overblik over lighederne i forskellige grupper, sådan at de kan placere et givent dyr i den korrekte sammenhæng. Dermed bliver det nørdede pludselig vedkommende. De forskellige rækker, klasser og ordener er eksemplificeret ved dyr, som langt de fleste kender, så det bliver så let som muligt for læseren at forholde sig til. Det hele er naturligvis ledsaget af gode illustrationer, som understreger det centrale i teksten.

Den tilhørende lærervejledning starter med et historisk rids, så rammen for undervisningen er på plads. Så følger øvelser, kopiark og slides - som også kan hentes elektronisk på materialehylden.dk, hvilket gør forberedelsen noget lettere at håndtere.

Generelt et rigtig godt materiale, der efter min vurdering hører til på mellemtrinet, da det også er her, den naturlige interesse for dyr og forståelsen herfor er størst. På bagsiden af lærervejledningen skønner forlaget dog anvendelsen lidt anderledes.

Powered by Labrador CMS