Anmeldelse

Øksemorderens kranium

Øksemorderens kranium / Alligatorblod

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To gyserbøger i en ny serie "Sort chok" for mellemtrinnet - de 9-12-årige drenge som piger, der er til gys og gru. Pigerne læser jo i højere grad, men gyserbøgerne her kan så oplagt også få fat i læsere blandt drengene.

Fakta:

Titel: Øksemorderens kranium

Forfatter: Morten Dürr

Illustrator: Erik Petri

ISBN: 9788723036605

Pris: 180 kroner

Sider: 80 sider

Serie: Sort chok

Type: Bog

Forlag: Alinea

Titel: Alligatorblod

Forfatter: Morten Dürr

Illustrator: Erik Petri

ISBN: 9788723037282

Pris: 180 kroner

Sider: 88 sider

Serie: Sort chok

Type: Bog

Forlag: Alinea

Der er rigtig meget gys i bøgerne - min favorit er "Øksemorderens kranium" - den mest uhyggelige og med det mest klassiske plot. Den handler om gravskænding, spøgelser og genfærd. Den anden, "Alligatorblod", handler om, hvad genmodificeret alligatorblod kan "berige" menneskeheden med. Happy ending eksisterer ikke i dette univers. Det er fuldført sort chok.

Billedsiden spiller flot sammen med fortællingerne. Flotte illustrationer - helsides såvel som vignetagtige i en moderne streg, der til tider minder om tegneserie og graffiti - giver liv til fortællingen. Et sort omslag og sider med sort baggrundsfarve indimellem virker godt. Begge bøger er skrevet i et let og troværdigt sprog og kan anvendes til såvel frilæsning som genrelæsning i gys og gru.

Powered by Labrador CMS