Anmeldelse

Download fra 00'erne

Download fra 00'erne

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hæftet er seneste nye bind i "Scoop"-serien fra Alinea og er, som de andre hæfter i serien, højaktuelt og meget anvendeligt i danskundervisningen i 7.-10. klasse. "Download fra 00'erne" giver et signalement af tiden fra 2000-2010, og indholdet er et nedslag over de mest karakteristiske forhold i perioden. Fokus er på sprog og stil, og sproget og kommunikationsformerne er ændret markant i forhold til tidligere. Det giver et godt afsæt for undervisning i periodens tekster, billeder og film. Forfatterne har organiseret materialet emneorienteret, så nogle af de temaer og emner, som har været mest fremtrædende i perioden, også er det i materialet.

Fakta:

Titel: Download fra 00'erne

Forfatter: Lisbeth Kongsted, Marianne Simonsen, Sten Østengaard

ISBN: 9788723036759

Serie: Scoop

Type: Hæfte

Forlag: Alinea

Forfatterne har helt efter konceptet et indledende kapitel, hvor de karakteriserer 00'erne. Herefter følger emnet "Hjertekvabab" med forskellige nye og spændende tekster. Navnlig digtet "Jeg elsker dig" giver i den grad mulighed for at undervise i sprog og stil. Herefter følger et afsnit om "Kortslutning" og et om "Byens puls". Endelig afsluttes hæftet med "Ha' en god dag", og her kan maleriet af Peter Carlsen fremhæves som et godt eksempel på opgaver til eleverne, der giver mening.

"Download fra 00'erne" er et fremragende hæfte til eleverne i 7.-10. klasse, og ikke mindst det gode og fine layout er med til at sælge varen til eleverne. Det er en super kvalitet ved materialet, at forfatterne har koncentreret sig om at finde gode og egnede tekster. God fornøjelse til både elever og lærer.

Powered by Labrador CMS