Årets Læseinitiativpris går til multimedieprojekt

Landsforeningen af Læsepædagoger og forlaget Alinea har givet Årets Læseinitiativpris til projektet "Bogstavmusikanterne". Projektet består af en CD med hørespil og 12 bogstaver og gratis website med materiale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Bogstavmusikanterne", der er udarbejdet af lærer Mette Bech i samarbejde med musikeren Jan Irhøj, "bunder i et ønske om at lade eleverne i børnehaveklassen møde bogstaverne og bogstavlydene på en sjov og musikalsk måde", står der i en pressemeddelelse fra Landsforeningen af Læsepædagoger. Og videre:

"Bogstavmusikanterne er et gennemtænkt pædagogisk forløb, der bygger på en årsstoryline, hvor eleverne får en bogstavven ved årets begyndelse. Sammen laver eleverne og bogstavvennen et hus og sammen spiller de sprogspil, der udvikler deres evne til at høre stavelser og til at skelne bogstavlyde og til at finde rimord. Der spilles også spil, der udvider elevernes ordforråd".

"Bogstavmusikanterne er også 12 sange, der lærer eleverne alle bogstavnavne og alle bogstavlyde. Sangene er lavet i samarbejde med Jan Irhøj. Gennem sangene stifter eleverne kendskab med analyse og syntese af bogstaver. Alle sangene kan ved årets slutning opføres som en musical. Tekst og noder ligger frit tilgængeligt på internettet".