Anmeldelse

Onkel Danny

Onkel Danny / Før deadline

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med "Onkel Danny" kommer eleverne tæt på forfatteren Dan Turèll. Og der kommer godt gang i tekstarbejdet. Det er ikke kun så forskellige genrer som lyrik, krimi, novelle og erindring af forfatteren, der behandles, men også syndefaldsmyten, Herman Bang og ikke mindst spændende billeder og fotos af forfatteren selv er medtaget.

Fakta:

Titel: Onkel Danny

Forfatter: Gitte Moltzen, Birgitte Selsøe Sørensen

ISBN: 9788723037084

Pris: 173,75 kroner

Sider: 128 sider

Serie: Tid til dansk i overbygningen

Type: Bog

Forlag: Alinea

Titel: Før deadline

Forfatter: Anders Heering

ISBN: 9788723030061

Pris: 173,75 kroner

Sider: 120 sider

Serie: Tid til dansk i overbygningen

Type: Bog

Forlag: Alinea

Et afsnit indledes typisk med en præsentation af indholdet efterfulgt af opgaver, der skal løses, inden teksten læses. Herefter er selve teksten og opgaver, der går tæt på teksten, og som er inspireret af Cooperative Learning. Eleverne bliver stillet opgaver, som kræver både tekstnær læsning og samarbejde.

"Før deadline" giver et spændende bud på, hvordan man kan arbejde med de journalistiske genrer i overbygningen. I forordet lægges der op til at omdanne klasseværelset til et redaktionslokale. Efter et indledende afsnit om medier, journalistik og pressens rolle starter de efterfølgende kapitler med: "Besked til redaktionen".

Ved at arbejde med forskellige journalistiske genrer som reportage, portræt, fotografi, opinionsstof og baggrundsartikel kan eleverne via forlagets elevunivers.dk lave deres egen avis. Processerne på en redaktion bliver grundigt gennemgået, og der lægges i høj grad op til diskussion, refleksion og samarbejde.

Begge materialer supplerer med såkaldte fagbokse. Opgaverne er relevante, varierede og spændende, evalueringsformen er logbog og portfolio. Materialerne anbefales på det varmeste.