København: Lærere og forældre laver kampagne mod besparelser

København har højest klassekvotient, flest tosprogede og højest privatskolefrekvens blandt 6-byerne. Lærere og forældre synes, de har nået grænsen for besparelser og lancerer derfor i dag kampagnen 'Styrk folkeskolen'.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Formålet med den her aktion er at synliggøre over for forældre og politikere, at nu er det nok. Jeg tror, der er mange, der ikke er klar over, hvor meget der bliver skåret på skoleområdet, for vi kæmper alt, hvad vi kan. Men som vi ser det, bliver det venstrehåndsarbejde til sidst, fordi der ikke er nok midler og muligheder for at lave anderledes ting med børnene", fortæller tillidsmandssuppleant på Christianshavns Skole Kenneth Harmann til KLF-tv.

Forældreorganisationen Skole og Forældre og Københavns Lærerforening er bekymrede for yderligere forringelser i næste års skolebudget. De lancerer derfor kampagnen i dag med hjemmesiden www.undernedskaering.dk. Her vil man kunne finde informationer om skoleforholdene og kampagnen i København.

"Alt for mange unge kommer hverken på ture eller lejrskoler, der er for mange børn i alt for mange klasser, der er færre lærere, selv om der er flere elever", lyder det for formand for KLF Jan Trojaborg. Han understreger, at der ikke er tale om en skræmmekampagne, der skal true politikerne. Det er et udtryk for, at lærerne gerne vil være med til at hjælpe med deres engagement.

"Men politikerne skal investere i folkeskolen. Vi lægger op til, at der sker en forandring, så vi kan leve op til Frank Jensens eget slogan om, at København er børnenes by".

Gennem de seneste år har Københavns lærere flere gange nedlagt arbejdet eller demonstreret mod besparelser på skoleområdet. Senest var en gruppe integrationskonsulenter voldsomt berørte af besparelser på integrationsområdet i københavns kommune, hvor samtlige konsulenter til tosprogesområdet på skolerne blev sparet væk.

Som en del af kampagnen er der også oprettet en facebook-støttegruppe. Se link øverst til højre.