on. 18. aug. 2010

matematikfessor.dk

Af: Lars Højberg Nielsen

matematikfessor.dk - en yderst brugbar hjemmeside med mange muligheder og supplerende opgaver til den gængse matematikundervisning.

Som underviser i matematik har man ofte brug for at supplere undervisningen med ekstramateriale. Det være sig i form af trænings- og repetitionsopgaver, forklaringer, udredninger og til tider blot anderledes forklaret problemstillinger. matematikfessor.dk er en ny hjemmeside med supplerende materiale til folkeskolens matematikundervisning. Hjemmesiden er opbygget på en god og overskuelig måde, så eleven uden videre introduktion kan bruge og drage væsentlig nytte af materialet, der byder på lektioner, lektiehjælp, test og download af materiale.

Ud over at benytte matematikfessor.dk som repetitions- og suppleringsværktøj kan læreren oprette hold og tilknytte elever. Det giver den ekstra fordel, at man som lærer har et godt overblik over elevernes faglige niveau - hvor skal der sættes ind? - hvad kan vi supplere med? Hertil kommer muligheden for at give lektieopgaver for, udvalgt blandt de opgaver, siden eller læreren tilbyder. Her har man mulighed for at indstille tidspunkt for færdiggørelse, lektiemængde og variation. Det virker rigtig godt.

Opgaverne er fortrinsvis af multiple-choice-typen, men godt sammensat. Fagligheden er høj og forklaringerne bragt ned på et niveau, så eleverne på de pågældende årgange let og hurtigt forstår sammenhængen. Her skal nævnes, at forklaringerne vises ved hjælp af små videosekvenser med lyd. En detalje, der virker god og jordnær, er, at der bruges digital håndskrift kombineret med eksempelvis præcise geometriske tegninger i disse forklaringer. Det giver en god følelse og virker meget menneskeligt. Af ekstra features kan blandt andet nævnes muligheden for selv at sammensætte og udbyde opgaver, et pointsystem, så eleverne kan sammenligne og måle sig med hinanden, udførlige og logiske statistikker og meget andet.

Hjemmesiden lægger en god pædagogisk indgangsvinkel, der inddrager både konkurrenceelementer, individuel og fælles læring, opsamling og repetition. Herudover er hjemmesiden fyldt med flot grafik, der virker indbydende og moderne.

Kan man som lærer sætte sig ind i og bruge hjemmesiden, bliver den hurtigt til et kraftfuldt og godt værktøj, der supplerer den daglige undervisning på mange områder. Materialet vil kunne bruges af mange forskellige elevtyper - den langsomme med behov for supplering, den hurtige, der har brug for flere udfordringer, den almene elev, der lærer, og i eksamenssituationen som forberedelse, skriftligt som mundtligt.

I dag findes mange tilbud på markedet af svingende kvalitet, både kostelige og gratis. matematikfessor.dk er ikke som andre tilbud, men i en klasse for sig. Den er et godt supplement til undervisningen og forsøger ikke at erstatte nuværende bogsystemer. Jeg kan varmt anbefale hjemmesiden, der er gratis for alle skoler i skoleåret 2010/2011.

folkeskolen@dlf.org

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

Tilmeld dig her
ti. 20. maj. 2014 kl. 23:14 Michael Christensen

Super værktøj
Min datter på 8 år er vild med Matematik fessor og det kan varmt anbefales til alle. Hun kan holde koncentrationen i meget længere tid end tidligere, hvor hun kun benyttede papir og kuglepen og vi skal ikke længere tænke på afleveringer, da læreren automatisk kan se... Vis hele teksten

Klag

Fakta

Titel matematikfessor.dk
Skoleåret 2010/11 er gratis
Type Internet
Forlag EduLab

Emner i denne artikel

Få artikler som denne i dit nyhedsbrev