Anmeldelse

Graphic Novels

Graphic Novels

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der udkommer mange spændende graphic novels - også kaldet tegneserieromaner. Udgivelserne har en stadig større lødighed og er en unik genre i sig selv, som vi dansklærere skal lære at tage til os og bruge i undervisningen. Jeg må indrømme, at jeg ikke vidste meget om graphic novels, før jeg læste i dette genrehæfte. Men jeg er blevet meget imponeret over de muligheder, der ligger i at undervise i denne litterære genre, hvor handling, billede og dramaturgi kan analyseres både på billedplan og i indhold.

Fakta:

Titel: Graphic Novels

Forfatter: Thomas Thorhauge

ISBN: 9788702086300

Pris: 111,25 kroner

Sider: 32 sider

Type: Hæfte

Forlag: Gyldendal

Hæftet har gode smagsprøver på de forskellige undergenrer inden for graphic novels, så man kan få mulighed for at få en mere dybtgående forståelse af denne mangfoldighed af virkemidler i ord og billeder. Derfor er graphic novels en unik måde at få de ældste elever til fortsat at tegne og lave egne tegneserier og film på. Det skal ikke længere ses som noget barnligt at blive ved med at tegne efter 4. klasse. Tegneserier er en kunstart, som kræver stor opfindsomhed og akkuratesse.

Genrehæftet er bygget op, så både uerfarne og erfarne lærere kan begynde helt forfra med at finde ud af genrekoderne for en graphic novel, hvordan man analyserer form, indhold, handling/struktur, layout, billeder og stil. Der sluttes flot af med kreative øvelser, som eleverne helt sikkert vil kaste sig over med begejstring - også selv om læreren måske kan være lidt usikker på mediet i begyndelsen. Genrehæftet må absolut afprøves i praksis, for det her er de unges medie, hvor eleverne kan få mulighed for at blomstre og måske også lære læreren noget.