Trivselsmåling stoppes af frygt for brud på persondataregler

Undervisningsminister Merete Riisager har besluttet at udsætte den obligatoriske nationale trivselsmåling, indtil hun har døftet med forligspartierne, om det er orden, at elevernes besvarelser gemmes sammen med deres cpr-nummer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er rejst spørgsmål om, hvorvidt personfølsomme oplysninger gemmes i strid med lovgivningen. Det er alvorligt", sagde undervisningsministeren mandag i en pressemeddelelse. 

Hun reagerede på en atikel i Politiken, hvoraf det fremgik, at skal besvare personlige spørgsmål uden forældrenes tillladelse i den årlige nationale trivselsmåling, hvis resultater ganske vist anonymiseres udadtil, men indsamles og opbevares i sammenhæng med den enkelte elevs cpr-nummer.

Folkeskoleforældre: De ikke-anonyme anonyme trivselsmålinger

 "Forældrene har krav på at vide, hvem der har adgang til oplysninger om deres børn, og hvad de anvendes til. Det er der sat spørgsmålstegn ved", sige ministeren ifølge Ritzau.

Hun vil nu drøfte sagen med forligspartierne og relevante parter på folkeskoleområdet.

Powered by Labrador CMS