ti. 16. feb. 2010

Hjemkundskab for alle

Af: Birgit Østergaard

Bogen kan bruges som et supplerende materiale til undervisningen i hjemkundskab, men også som grundbog, da den kommer rundt om alle Fælles Mål for 2009. Fokus rettes mod det eksperimenterende køkken. Her kan eleverne gøre sig erfaringer med forskellige fødevarers madtekniske egenskaber. Ved hjælp af sensoriske skemaer kan eleverne få sat ord på deres sanseindtryk og erfaringer.

Mappen indeholder 57 opslag. Med et indledende kapitel om grundteknikker og fem kapitler om grundsmagene: sødt, surt, salt, bittert og umami. Hvert forløb er tilpasset to lektioner. De indeholder teori, spændende, eksperimenterende opskrifter og opgaver. Alle kapitler afsluttes med en evaluering.

Det nye materiale er tiltalende og favner bredt over fire klassetrin. Måske syntes 4. klasse, det virkede lidt overvældende med den megen tekst, men det var udmærket til 6.-7. klasse. Bagest i bogen findes fødevaretabel, opskrifts- og emneindeks, men der burde også være en ordforklaringsliste.

I hvert kapitel er der i de givne retter lagt en stigende sværhedsgrad, så læreren kan tage højde for dette i sin planlægning. Materialet er praktisk med spiralryg og smudsafvisende, farverigt omslag. Der er overskuelige skemaer og informerende tekst markeret med mørk baggrund.

Alt i alt et grundigt gennemarbejdet materiale, hvor der er god hjælp at hente for hjemkundskabslæreren.

folkeskolen@folkeskolen.dk

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

Tilmeld dig her

Fakta

Titel Hjemkundskab for alle
Forfatter Anne-Mette Kampmann, Maya Rabjerg Meltofte
Pris 548,75 kroner
Sider 152 sider
Type Bog
Forlag Gyldendal

Følg emner

Få nyheder om andre emner direkte i din indbakke. Opret Profil