Anmeldelse

Hjemkundskab for alle

Hjemkundskab for alle

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen kan bruges som et supplerende materiale til undervisningen i hjemkundskab, men også som grundbog, da den kommer rundt om alle Fælles Mål for 2009. Fokus rettes mod det eksperimenterende køkken. Her kan eleverne gøre sig erfaringer med forskellige fødevarers madtekniske egenskaber. Ved hjælp af sensoriske skemaer kan eleverne få sat ord på deres sanseindtryk og erfaringer.

Fakta:

Titel: Hjemkundskab for alle

Forfatter: Anne-Mette Kampmann, Maya Rabjerg Meltofte

Pris: 548,75 kroner

Sider: 152 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Mappen indeholder 57 opslag. Med et indledende kapitel om grundteknikker og fem kapitler om grundsmagene: sødt, surt, salt, bittert og umami. Hvert forløb er tilpasset to lektioner. De indeholder teori, spændende, eksperimenterende opskrifter og opgaver. Alle kapitler afsluttes med en evaluering.

Det nye materiale er tiltalende og favner bredt over fire klassetrin. Måske syntes 4. klasse, det virkede lidt overvældende med den megen tekst, men det var udmærket til 6.-7. klasse. Bagest i bogen findes fødevaretabel, opskrifts- og emneindeks, men der burde også være en ordforklaringsliste.

I hvert kapitel er der i de givne retter lagt en stigende sværhedsgrad, så læreren kan tage højde for dette i sin planlægning. Materialet er praktisk med spiralryg og smudsafvisende, farverigt omslag. Der er overskuelige skemaer og informerende tekst markeret med mørk baggrund.

Alt i alt et grundigt gennemarbejdet materiale, hvor der er god hjælp at hente for hjemkundskabslæreren.