Fuldstændig bidt af musik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Musiklærer Bjarne Druedal har netop udgivet albummet »Kølig Regn« og singlen »Drømmepige«, der bliver spillet flittigt i radioen og lige nu ligger nummer et på Dansktoppen. Lærerjobbet har haft en markant betydning for tilblivelsen af albummet, for på pladen medvirker en tidligere elev: Stephanie Lykkehøj. Det var hendes medvirken i »X Factor« og succes med Alien Beat Club, der inspirerede Bjarne Druedal til at komme i gang med sit eget projekt. Ud over Stephanie, der synger kor på pladen, er produceren Mikkel Nymand også en af Bjarnes gamle elever.

Hvordan har du inspireret dine elever til at gå ind i musikbranchen?

»Jeg har altid været fuldstændig bidt af musik, og da jeg i 1988 startede som musiklærer, brugte jeg stort set alle mine frikvarterer i musiklokalet sammen med eleverne. Der blev simpelthen bare jammet i én uendelighed. Min glæde ved musikken er helt sikkert smittet af på eleverne, og når jeg kan se, at nogle af eleverne har særlige evner for faget, så har jeg givet dem et skub med på vejen og opfordret dem til at søge ind på den lokale musikskole«.

Hvordan har de omvendt inspireret dig?

»En dag kom en af mine gamle elever, Stephanie, og fortalte mig, at hun var gået videre i 'X Factor'. Jeg fulgte hende hver fredag og blev meget grebet af det. Jeg blev samtidig tændt på at gå i gang med mit eget pladeprojekt. Stephanie ville gerne være med på min plade, så på den måde var det faktisk hende, der gav mig det sidste skub til at komme rigtig ud over kanten. Når læreren lærer eleverne noget, som de omvendt giver læreren tilbage, så kan det nærmest ikke blive bedre undervisning«.

Se og hør mere på www.druedal.dk

mls@dlf.org