Anmeldelse

Rune og rummet: Solsystemet / Kometen / Mars / Asteroiden

Rune og rummet: Solsystemet / Kometen / Mars / Asteroiden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rummet er en enorm og ganske uoverskuelig størrelse at skulle begribe, nærmest uanset alder. Dog bliver det lettere og lettere i takt med ens voksende omverdensforståelse, des ældre man bliver. Derfor er det også nogle interessante udgivelser, der her er tale om, hvor det uoverskuelige og uforståelige netop forsøges beskrevet for de yngste med det sigte at øge den generelle interesse for rummet og rumforskningen, så unge i fremtiden fortsat uddanner sig ad den vej.

Fakta:

Titel: Rune og rummet: Solsystemet / Kometen / Mars / Asteroiden

Forfatter: Jesper Felumb Conrad

Type: Bog

Forlag: Familieforlaget

Hver bog er bygget op omkring en lille historie, som tager afsæt i Runes fantasi og, ikke mindst, interesse for rummet. Bøgerne er skrevet på en ganske levende måde, skønt pladsen er begrænset, ligesom teksten også hele vejen ledsages af sjove tegninger, der fint understreger det i teksten beskrevne.

Med et lixtal omkring seks henvender bøgerne sig så absolut til de yngste læsere, hvilket også er hele formålet med udgivelserne, da det er her, den første interesse skabes. Det kunne være interessant, om udgivelserne blev fulgt op af yderligere udgivelser med naturvidenskabeligt indhold, der på samme underholdende måde beskriver noget af det naturlige og hverdagsagtige, men også svært begribelige, især for de yngste. Det kunne sagtens være med til at sætte gang i de små grå rundt omkring i klasserne og måske på sigt give flere studerende inden for naturvidenskaben.