Anmeldelse

Indblik og udsyn

Indblik og udsyn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Systemet består af en elevbog og en lærerens håndbog til hvert klassetrin.

Elevbogen er opbygget opslagsmæssigt og med vægten lagt på en kronologisk gennemgang af emnerne. Der er lagt vægt på, at alle eleverne skal have ikke blot en tekstmæssig oplevelse, men også en visuel. Opslagene kan læses hver for sig, men opbygningen af bogen sikrer, at eleverne får en forståelse for historiens udvikling og sammenhængsforståelse. Der er tale om et rigtigt flot layout, der gør bogen spændende at læse. Men sproget er i enkelte afsnit for svært for 3. klasse.

I lærerens håndbog gives den faglige baggrundsviden for emnerne i elevbogen. Lærerens håndbog sikrer læreren den solide baggrundsviden, der er nødvendig, når man arbejder med historie. Den rummer endvidere læringsmål for de enkelte afsnit og metodiske tips til, hvordan man kan gribe undervisningen an. Der er desuden en række aktivitetsark til hvert enkelt emne. Aktivitetsarkene hjælper eleverne til en bredere forståelse og perspektivering af de behandlede emner.

Der er virkelig god pædagogisk hjælp til læreren i denne bog, og fordelen ved dette nye historiesystem er, at det er bygget op omkring Fælles Mål 2009. Et system, som bestemt kan anbefales.

Powered by Labrador CMS