Anmeldelse

forskerland.dk

forskerland.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hold da op!" kunne man fristes til at sige. For hvor er der dog utroligt meget stof på denne hjemmeside. Siden er målrettet natur/teknik i 5.-6. klasse, og der er nok at gå i gang med. Forskerland er en virtuel ø, hvorfra man kan vælge imellem seks overordnede emner: Naturområder, Livets udvikling, Forskernes hus, Himmelrummet, Ekspeditioner og Naturkatastrofer. Under hvert emne er der masser af underemner med artikler, fotos og animationer og til mange af artiklerne ligeledes aktivitetsark. Mange af artiklerne findes også i en læse-let-udgave, og det kan der nok være behov for, da der er meget tekst.

Til de seks overemner hører der et mediearkiv, hvor fotos og animationer fra artiklerne er samlet, så de kan bruges til elevernes opgaver. Der er også spil, hvor eleverne kan teste deres viden. Jeg er ret vild med de mange animationer, hvoraf mange er virkelig gode, for eksempel den med tilblivelsen af et fossil. De filmklip, jeg har set, er flotte, men måske lidt for lange til rigtigt at fange målgruppen.

Jeg er til gengæld ikke imponeret over aktivitetsarkene. Der er da mange gode ideer til, hvad man kan lave, men der er altså ikke meget aktivitet i dem. Der er sågar en god gammeldags tipskupon imellem. Lav dog nogle ark, der kan arbejdes med på computeren, i stedet for at man skal til at printe dem ud, og så giv læreren nogle ideer til aktiviteter.

Når det nu er sagt, så er der, så vidt jeg kan vurdere, materiale til mange timers undervisning inden for de seks emner og de mange underemner, og eleverne vil have rig mulighed for selv at vælge, hvad de vil beskæftige sig med. Jeg skal i hvert fald selv ind og læse et par artikler mere!