Så er der skolevalg

Danske udskolingselever for endnu engang muligheden for at øve sig i demokrati. Det skal inspirere dem til at deltage aktivt, når de får stemmeret.

Publiceret

Om skolevalg 2017

 
Folketinget og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillingarrangerer sammen skolevalg 2017. Formålet er at modvirke denfaldende valgdeltagelse blandt førstegangsvælgere ved at ladeeleverne prøve valghandlingen, inden de får stemmeret og detrigtigt gælder.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På søndag udskriver Danmarks statsminister for anden gang Skolevalg. De betyder at elever fra 8.-, 9.- og 10.-klasser over hele landet skal i gang med finde mærkesager og føre kampagne for at overbevise deres kammerater om sagens vigtighed. Ved sidste Skolevalg var de mest populære emner hårdere straffe og ja til aktiv dødshjælp.

Hitliste: Elevernes politiske mærkesager

Torsdag den 2. februar skal eleverne så til stemmeurnerne og sætte kryds ved deres foretrukne parti. Ligesom da Skolevalg blev afholdt første gang i 2015, bliver stemmeoptællingen dækket live på DR. Ved sidste skolevalg løb blå blok med sejren, selv om der efterfølgende blev sået tvivl om resultatet.

Blå blok dannede regering ved skolevalg 

I de tre uger op til Skolevalg kører et  undervisningsforløb på Skolevalg.dk. Undervisningsforløbet er tilrettelagt med udgangspunkt i Fælles Mål for samfundsfag og understøtter arbejdet med samfundsfaglige problemstillinger. Der er desuden mulighed for at få ungdomspolitikere til at besøge skolen og holde oplæg.

Amager Fælled Skole: Slut med monarki og ned med topskatten

En analyse af Skolevalg 2015 antydede i øvrigt at de deltagende elever var blevet mere skeptiske overfor ytringsfriheden i løbet af arbejdet med mærkesagerne. Det er dog ikke sikkert, at den samme analyse vil blive lavet efter dette Skolevalg.

Ytringsfrihed er godt, men…

Powered by Labrador CMS