Uskolet

Dronning Meretes nytårstale til Den danske Folkeskole

Vi bringer her årets nytårstale af Hendes Ministerielle Højhed Merete Riisager den første.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Godaften. Vi har vendt endnu et blad og taget hul på et nyt år, som vi alle har ønsker og forventninger til: Hvad mon 2017 vil bringe for den danske skole? Der vil være bekymringer, men også bange anelser.

Det forløbne år har for mange danske været præget af store udfordringer. Mine tanker går i aften til de udstationerede i det danske skolesystem og deres pårørende. De har påtaget sig et ansvar, som de røgter med flid under vanskelige forhold fjernt fra deres hjemlige holdninger. Sammen med ministergemalen sender jeg dem mine varmeste hilsener og gode nytårsønsker.

Min forgænger i embedet, arveprinsesse Ellen af Venstre, havde advaret om dumsmarte kværulanter, men jeg har glædet mig over en spændt og forvirret velkomst. Jeg tror, at mange lærere ikke længere er bange for at tale om frihed og uansvarlighed. Flere ønsker, at der igen skal være højt til loftet, så kun de uretfærdigt heldige kan nå derop.

Lad os gøre et nytårsforsæt! Lad os fremelske elever, der får hjulene til at snurre, så syge og svage og andre dovne kan komme i klemme på en ordentlig måde. Lad os opildne og belønne den selvtilstrækkelige iværksætter, den kreative snyder, den innovative chikanør. Lad os hylde Uber-eleven.

I lærere ved jo, at jeg har været med jer hele vejen. Jeg har været modstander af reformen, af de lange arbejdsdage og rundkredspædagoger. Jeg har kæmpet mod bevægelse og cafeer og understøttende tøsefnidder. Jeg har støttet jeres sag, og jeg har holdt fast (i hvert fald indtil nu, hvor jeg pludselig har fået reel politisk indflydelse, men hvem kunne have set dén komme?).

Som minister har jeg fra den allerførste dag lovet, at folkeskolen nu skal sikres ro. Det står jeg ved. Med opbakning fra Anders, Simon Emil, Joachim B, Thyra og Ole Birk, siger jeg: Lad der blive ro i den danske folkeskole. Lad der blive ro i klasselokalerne og ro på gangene. Lad der blive tyst i skolegården, fred på administrationsgangen og musestille på folkeskolernes lærerværelser. Når Liberal Alliance går forrest, løser problemet sig selv. En folkeskole med ægte ro er en lukket folkeskole. Herfra tager privatskolerne over.

Gud bevar mig vel!

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS